Kotitalousvähennyksen määrä ja korvausaste ennallaan

Kotitalousvähennyksen määrä ja korvausaste säilyivät vuonna 2018 viime vuoden tasolla. Kodin ja vapaa-ajan asunnon korjauksien ja huollon työkustannuksia esimerkiksi sähköistystöistä voi vähentää verotuksessa edelleen 2 400 euroa vuodessa henkilöä kohden.

Kun ostaa työn yritykseltä, voi vähentää arvonlisäverollisesta työn osuudesta 50 %. Jos palkkaa itse työntekijän, voi vähentää 20 % maksetusta palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.

Puolisot saavat vähentää vuosittain yhteensä 4 800 euroa. Kun huomioidaan 100 euron omavastuuosuudet, saavat he maksimivähennyksen noin 10 000 euron työstä, joka on ostettu yritykseltä.

Vähennys myönnetään samalta vuodelta kuin työn maksu on suoritettu. Verottajalta voi pyytää vähennyksen huomioimista ansiotulojen veroprosentissa saman tien.

Turvallisuutta ja elämän laatua

Sähköistykseen sijoittaminen on panostamista elämän laatuun, sillä toimivassa kodissa on ilo asua. Ajanmukaisella sähköistyksellä voi myös parantaa energiatehokkuutta. Lähtökohta on, että sähkön käytön on oltava aina turvallista niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

Ammattitaitoinen sähköasentaja on syytä kutsua paikalle, jos epäilee, etteivät sähköasennukset ole tehty osaavan ja valtuutetun urakoitsijan toimesta. Samoin, jos esimerkiksi sulakkeet palavat käytettäessä useita sähkölaitteita samanaikaisesti tai kodissa on häiritsevän paljon jatkojohtoja.

Tarvetta ammattilaisen käynnille on myös silloin, kun jokin pistorasia tai valokytkin on rikkoutunut tai tummunut, tuottaa koskiessa sähköiskun tai jos valot eivät pala tasaisesti vaan värisevät ja välkkyvät.Valokytkimen peitelevy on irronnut ja sähköturvallisuus vaarantunut. Rikkoutunut saunan valaisin on sähköturvallisuusriski. Se pitää korjata tai vaihtaa uuteen.

Löydä sähkömies –verkkopalvelu tarjoaa tietoa sähköstä sekä hakupalvelun, jonka avulla on helppo hakea yhteystiedot lähialueella toimivalle valtuutetulle sähköasennusyritykselle.

Tietoa kotitalousvähennyksestä verohallinnon sivuilla